• Chantal Binnendijk; gefeliciteerd met je rijbewijs !! Alle voorrangsvoertuigen kwam je tegen onderweg; toch het hoofd koel gehouden en in 1 x geslaagd; heel veel plezier ermee!

  Groeten, Dennis Zwaan

   

  door Dennis Zwaan
 • Emma van Muiswinkel; Gefeliciteerd met je rijbewijs !! leuke rit met een paar foutjes die je zelf ook weer netjes hebt opgelost; nu lekker zelf de weg op. Groeten, Dennis Zwaan

  door Dennis Zwaan
 • Als je als leerling een nieuwe klant (vriend/vriendin) aanbrengt, ontvang je zelf een rijles gratis!

  Makkelijk verdiend, toch?

  door Dennis Zwaan

Rijles

Je kunt kiezen tussen een rijles van 75 minuten of 90 minuten. In overleg is eventueel ook een dagdeel te boeken. De rijlessen worden gegeven in en rondom Bodegraven/Reeuwijk, Boskoop, Nieuwerbrug, Woerden, Alphen, Waddinxveen en regio Rotterdam. Vanaf nu mag je ook rijles nemen vanaf 16,5 jaar. Dan doe je mee met de proef ‘begeleid rijden’ oftewel 2toDrive.

Praktijkexamen B

Het examen bestaat uit 2 delen; het eerste deel is het ‘rijden op aanwijzingen’. De examinator zegt tijdig ‘links’ of ‘rechts’ en anders ga je rechtdoor. Tijdens dit deel krijg je 2 van de 3 bijzondere manouvres (keren, parkeren en/of de stop-opdracht). De examinator geeft de straat of het terrein aan waar de opdracht moet plaatsvinden; de kandidaat kiest zelf de plek en de manier waarop hij of zij wil keren of parkeren. De kandidaat wordt dus geheel vrij gelaten om zelf een oplossing te kiezen. In een enkel geval kan de examinator nog aangeven of er wel of niet achteruit gereden moet worden.

Het tweede gedeelte bestaat uit ‘zelfstandig rijden’. Dit kan op 4 manieren getoetst worden: d.m.v. navigatiesysteem; een oriëntatiepunt; het volgen van borden of een clusteropdracht.

Oriëntatiepunt

De examinator kan je vragen naar een bepaald punt te rijden en jij mag vervolgens zelf de route kiezen. Een oriëntatiepunt is een goed zichtbaar punt in de stad of omgeving van de examenlocatie. Dit kan bijvoorbeeld een kerktoren zijn of een reclamemast. De leerling moet zich daar dan op oriënteren en er naartoe rijden. Als het punt niet wordt bereikt is dat niet erg; het gaat om de beslissingen die de leerling heeft genomen tijdens de route.

Clusteropdracht

Ook nieuw is het rijden door middel van een clusteropdracht. Je krijgt dan meestal 3 aanwijzingen, die je vervolgens zelf achter elkaar moet uitvoeren. De examinator geeft dan niet meer bij iedere straat aan of je links of rechts af moet slaan, maar je moet zelf de aanwijzingen onthouden.

Het nieuwe rijden

Ook dit komt tijdens de rijlessen, maar ook tijdens het examen aan bod! In het kader van het milieu is het belangrijk dat je “HNR” goed leert toepassen. Dit bespaart brandstof en voorkomt onnodige uitlaatgassen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je tijdig opschakelt en niet onnodig terugschakelt.

Tenslotte wordt er tijdens de gehele examenrit gekeken of jij als leerling in staat bent om je ‘vlot, zelfstandig en verkeersveilig‘ door het verkeer te begeven.

Rijles afzeggen/ verzetten

Rijlessen worden zorgvuldig in overleg met de kandidaat gepland. Mocht je een rijles willen verzetten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de instructeur. Dit dient minimaal 48 uur van tevoren te gebeuren, anders worden de kosten helaas in rekening gebracht!